Prästholmens Idrottsplats
22 september 2024
14:00

Referat: IFK Mora FK - Siljansnäs IF

I ett kallt och regnigt Mora tog sig ett av sjukdom desarmerat Siljansnäs kommandot direkt. Trots ovana med konstgräs tog det inte många minuter innan Näs gått upp i en 1-0-ledning. Detta väckte Mora som under en längre period fick hård press mot Siljansnäs mål. Utan att kunna kapitalisera på sina chanser kunde bortalaget återta kontrollen över matchen och gå upp i en komfortabel 3-0 ledning innan domaren blåste av första perioden. Det var just en paus som Mora behövde som kom ut starkare och satte både 3-1 och 3-2 och hade därmed reducerat siffrorna. Siljansnäs lät sig inte skrämmas utan höll Mora utanför sin planhalva. Inför den tredje perioden hade siffrorna blivit 4-2. Den sista perioden skulle bli bortalagets period helt och hållet. Försvaret såg till att hålla de blåvita spelarna borta från målchanser medan anfallet satte först 5-2 och snabbt därpå 6-2 som också blev slutsiffrorna.